//Cactus On The Moon!
Follow Dashboard
I'AM FASTING !!!!
Saturday, 13 July 2013 | 0Superstar (s)!


I'AM FASTING TODAY!!!.....tiba lah ramadan tuk tahon ni 2013...kejap je rse,mule2 rse mlm bru msuk form1 tpi bile sdar blik dah nk raye...alhamdulillah da 4 hri kite berpuasa,ni pon dah nk berbuka tpi sempat lgi tasya berblogging..hehe thon ni adlh thon pertama yg tasha puasa tnpe mak n ayah....tpi dengn kawan2 kt hostel...wuuhuuu tu la tasya blik minggu ni,rindu sngt nk berbuka n sahur di rumah with family.....HELLO RAMADAN...dalm blan ramadan ni jgn buang kan masa korg dengan prkara yg xfaedh lgi2 TIDOR,buln rmadan ni la kite kne bersemangat skit n merebut peluang tuk kutip pahala,,syaiton xdok nih,jdi ni la msa nyerr...kebanyakkannye umat islam suke bile ckap "SYAITAN DI IKAT,PINTU SYURGA DI BUKA,DAN PINTU NERAKA DI TUTUP"..tpi,mungkin diorg xhargai mende ni...
  • memperbanyakkanlah baca al-quran
  • solat jgn tinggal
  • bersedekah lebih sikit
  • nafsu jage
  • jaga aurat
  • perbanyak kan zikir
  • pergi solat terawih
  • ringtone nasyid/zikir

bende2 kt atas sume kite kne jaga...terutama aurat n solat...klau x jaga,puasa kite ni sia-sia je..tengoklah berape rmai umat islam yg berpuasa tpi hanya dapat menahan diri dari lapar n dahaga,tpi pahala enth dpt ke tidk...ni sbb kite x jge perkara2 di atas....xgune klau than lapar n dahage je....ya allah,sedar2 bangun2...ingt dunia skit,niat dlm hti thon ni nk puasa penuh n puasa yg diterima oleh allah....YA3,BANGKITLAH ANAK2 ADAM SEKALIAN....


SELAMAT BERPUASA N BERBUKA PUASA ^_^





Older Post | Newer Post
The Disclaimer


Hello u all!! :)welcome to my blog..I'M Erni Erdawati Razli.my nickname erni//tasya//nini//bla bla bla..

underlined, bold

TASYATATA2305 OWNER


Diary About Stuff Site


Let's Talk!

YOUR CBOX CODES HERE


The Credits!

Basecode by : Nadya and Qistina
Re.Design : Miss_Hana
Own this blog : UR NAME

Best View at GOOGLE CHROME!